Laat je werknemers groeien met onderlinge feedback

Laat je werknemers groeien met onderlinge feedback

Laat je werknemers groeien met onderlinge feedback

 

Hoe vaker een werknemer feedback krijgt, hoe meer groeikansen dit diegene biedt. Zeker als regelmatig bij de feedback wordt meegenomen, hoe de werknemer zijn sterke punten kan inzetten. Maar nu is de vraag: hoe stimuleer je feedback op de werkvloer en hoe onderbouw je feedback? Waardevolle feedback moeten we meer gaan zien als een cadeautje. Hierdoor kunnen je werknemers blijven ontwikkelen. In deze blog lees je waarom een feedbackcultuur belangrijk is.

Vergroot de betrokkenheid van medewerkers
Een feedbackcultuur is belangrijk om een sfeer van medewerkersbetrokkenheid te creëren. Betrokken medewerkers zijn vaak effectievere werknemers. Feedbacksessies kunnen ervoor zorgen dat de werknemers zich meer begrepen voelen. Ze kunnen namelijk vertellen wat hen dwars zit en waar ze verbetering in zien. Dit zorgt er dan weer voor dat ze zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Feedback helpt het bedrijf als geheel te verbeteren
Een feedbackcultuur kan ervoor zorgen dat de bedrijfscommunicatie tussen de werknemers verbetert. Wanneer een bedrijf zich richt op duidelijke communicatie tussen de medewerkers, is het gemakkelijker om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dit zorgt er mede voor dat het bedrijf als geheel kan verbeteren.

Feedback zorgt voor persoonlijke ontwikkeling
Positieve en opbouwende feedback horen we altijd graag. Wanneer je positieve feedback geeft aan je werknemers, worden ze zich bewust van hun kwaliteiten. Zo groeien ze professioneel en op persoonlijk gebied. Feedback geef ze richting en zorgt ervoor dat zij weten dat ze op de goede weg zijn of het anders moeten aanpakken. Zo worden ook de persoonlijke doelstellingen behaalt. Als je werknemers vastlopen op sommige aspecten en ze durven niet te vragen hoe ze het moeten doen, dan zijn feedbacksessies perfect om alles door te nemen. 

Meer werkgeluk
Mensen hebben steeds meer behoefte aan aandacht en erkenning. Door middel van feedbacksessies krijgen ze deze aandacht en erkenning. Dit zal dan ook leiden tot meer werkgeluk. Ze zullen zich meer begrepen voelen en ze kunnen het gevoel krijgen dat er naar ze geluisterd wordt. Ook zorgt dit ervoor dat er minder onderlinge frustraties zijn en de samenwerkingen tussen medewerkers beter verlopen. Duidelijke communicatie naar elkaar toe is hierbij erg belangrijk. 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media