Goede voornemens op de werkvloer

Goede voornemens op de werkvloer

Goede voornemens op de werkvloer

Goede voornemens op de werkvloer

Elk jaar is behalen van successen erg belangrijk voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om hier elk jaar op te reflecteren en te kijken hoe je dit het jaar erop anders gaat aanpakken. Dit kun je natuurlijk niet alleen zelf doen. Jouw personeel speelt hier een hele belangrijke rol bij. Maar wat zijn nou goede voornemens voor jouw bedrijf?

  1. Blijf op de hoogte
    Bij het runnen van jouw bedrijf en het behalen van successen is het erg belangrijk om niet alleen de focus te leggen op het runnen van het bedrijf, maar ook om op de hoogte te blijven van de wensen van jouw personeel. Plan bijvoorbeeld vaker evaluatiegesprekken in en vraag naar de meningen van jouw personeel. En doe hier natuurlijk ook echt iets mee en laat het niet achterwege. Werknemers vinden het fijn als ze het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt. Door op de hoogte te blijven van de wensen van de werknemers, is het ook mogelijk om vacatures binnen de organisatie intern te vervullen. Door te luisteren naar de wensen van jouw personeel, kun je hierin schuiven en kan dit zorgen voor een hogere tevredenheid. 

  2. Denk aan beweging op de werkvloer
    Topprestaties kunnen alleen bereikt worden als het personeel fit is (zo werkt dit natuurlijk ook op het sportveld 😜). Afvallen is het voornemen die elk jaar op nummer 1 staat, veel mensen willen dit bereiken in het nieuwe jaar. Als werkgever is het makkelijk om hierop in te spelen en jouw werknemers te stimuleren om te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan sportieve bedrijfsuitjes, gezamenlijke gezonde lunch introduceren of lunchwandelingen. Het is niet alleen belangrijk voor het puntje ‘gezonder leven’, maar ook voor het voorkomen van stress en de mentale gezondheid.

  3. Laat je gezicht zien
    Door betrokken te blijven bij jouw personeel, is het belangrijk om af en toe even een rondje te lopen op de werkvloer. ‘Hoe was jouw weekend?’ en ‘Heb je vanavond nog plannen?’ zijn geen lastige vragen om te stellen en zo voorkom je afstand tussen de werkgever en werknemers. Jouw personeel is dan vaak niet te beroerd om wat extra’s te doen. Ook verhoogt het de tevredenheid binnen de organisatie. 

  4. Geef meer taken uit handen
    Laat vertrouwen zien aan jouw personeel, door verschillende taken uit handen te geven. Door verantwoordelijkheden te geven aan de werknemers zullen ze sneller tevreden zijn en blijven. Ook al kost het meer tijd om de dingen uit te leggen en te leren dan om de taken zelf te doen, zullen jouw werknemers dit waarderen. 

Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media